prof.dr.sc. Ingrid Bauman

Lokacija: 1. kat soba 77
Kontakt podaci
Telefon: | + 385 1 4605 019 |
Telefaks: | + 385 1 4836 083 |
Email: | ibauman@pbf.hr |
Telefon: |
Predmeti
Nositelj
- › Disperzni sustavi
- › Prehrambeni prahovi
- › Inženjerstvo I
- › Tehnologija prahova
- › Osnove informatike
Životopis
Rođena u Zagrebu gdje je završila osnovnu školu. Gimnaziju je završila u "Kodaikanal High Schoo" Kodaikanal, India.
Školovanje:
Akademsko obrazovanje: | |
Doktorat (1995.) |
Prehrambeno-biotehnološki fakultet / Biotehničke znanosti |
Magisterij (1990.) |
Prehrambeno-biotehnološki fakultet / Biotehničke znanosti |
Diploma (1979.) |
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu |
Zaposlenje:
Kretanje u službi: | |
Zvanje (godina od-do) | 1979 -1984 mlađi asistent, Institut "Ruđer Bošković", Zagreb 1984-1986 Nastavnik, Srednjoškolski obrazovni centar, Petrinja 1986 – 1990 stručni suradnik, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1990- 1995 asistent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1995 – 1997 viši asistent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 1997 – 2002 docent, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2002 – 2008 izvanredni profesor, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2009 - redoviti profesor, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu 2015 - redoviti profesor u trajnom zvanju, Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu |
Znanstvena usavršavanja:
ustanova | mjesto | godina |
Institut für mechanische Verfahrenstechnik und Systemtechnik –Mixing of powders, Flow properties | Drezden, Njemačka | 1991 |
University of Bristol, Food Refrigeration and Process Engineering Center –Microwaves and refrigeration |
Bristol, Engleska | 1992 |
University of Gent, Faculty of Agriculture – Food Safety and human health | Gent, Belgija | 2002 |
ENISSIA - Food Safety | Nantes, Francuska | 2004 |
University of Gent, Faculty of Agriculture, Scientific Seminar: Consumer Perceptions, Market Trends, and Health |
Gent, Belgija | 2005 |
University St. Clement Ohridski, Faculty of Bioscience, HACCAP in food industry | Bitola, Makedonia | 2006 |
Faculty of Agriculture, University of Milan Nanotechnology in Food Science |
Milano, Italia | 2011 |
Mentorstva obranjenih doktorskih disertacija, magistarskih radova:
Mentorica je 3 doktorske disertacije, ko-mentorica 1 znanstvenog magistarskog rada, 18 poslijediplomska specijalistička rada i više od 60 dodiplomskih i diplomskih radova.
Znanstvena djelatnost:
Radovi indeksirani prema SCI/CC: 14
Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 21
Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 23
Poglavlja u knjizi: 1
Knjige i udžbenici: 1
Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 52
Voditeljica preddiplomskog studija" Prehrambena tehnologija"
Voditeljica poslijediplomskog specijalističkog studija „Food management“ (Upravljanje hranom)