Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama
Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
Suvremeni procesi proizvodnje etanola iz različitih sirovina (melasa, kukuruz ligonocelulozni materijal). Ekonomska usporedba fermentativnih procesa u proizvodnji alkohola. Proizvodnja alkohola za gorivo. Značaj proizvodnje mikrobnih proteina. Perspektive proizvodnje i primjena. Suvremeni biotehnološki postupci u proizvodnji mikrobne biomase, te ekonomičnost proizvodnje. Nutritivna vrijednost biomse mikroorganizama.
Nastava
Oblici provođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 20 | |
seminari | ||
vježbe |
Literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | M. Moo-Joung: Comprehensive biotechnology, Pergamon Press, Toronto, New York, (1986) |
2. | A. H. Rose and J. S. Harrison: The Yeasts Academic Press, London (1989) |
3. | K. Jacquaes, T. P. Lyons, D. R. Kelsall: The Alcohol Textbook, Nottingham University Press (1999). |
Dopunska literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | G. Reed and T. W. Nagodawithana: Yeast Technology, New York. (1991). |
2. | P. F. Stanbury, A Whitaker and S. J. Hall: Principles Fermentation Technology, Butterworth Heinemann Oxford Amsterdam Boston(1995) |