hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca / Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama



Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama

ECTS bodovi:
2

Studij:
poslijediplomski
doktorski

Opis predmeta

Suvremeni procesi proizvodnje etanola iz različitih sirovina (melasa, kukuruz ligonocelulozni materijal). Ekonomska usporedba fermentativnih procesa u proizvodnji alkohola. Proizvodnja alkohola za gorivo. Značaj proizvodnje mikrobnih proteina. Perspektive proizvodnje i primjena. Suvremeni biotehnološki postupci u proizvodnji mikrobne biomase, te ekonomičnost proizvodnje. Nutritivna vrijednost biomse mikroorganizama.

Nastava

Oblici provođenja nastave:   Sati
predavanja 20
seminari  
vježbe  

Literatura

Red.

br.

Naziv
1. M. Moo-Joung: Comprehensive biotechnology, Pergamon Press, Toronto, New York, (1986)
2. A. H. Rose and J. S. Harrison: The Yeasts Academic Press, London (1989)
3. K. Jacquaes, T. P. Lyons, D. R. Kelsall: The Alcohol Textbook, Nottingham University Press (1999).

Dopunska literatura

Red.

br.

Naziv
1. G. Reed and T. W. Nagodawithana: Yeast Technology, New York. (1991).
2. P. F. Stanbury, A Whitaker and S. J. Hall: Principles Fermentation Technology, Butterworth Heinemann Oxford Amsterdam Boston(1995)