Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca
Pročelnik
izv.prof.dr.sc. Jasna Mrvčić
Telefon: | + 385 1 4605 030 |
Telefaks: | + 385 1 4836 083 |
Email: | jmrvcic@pbf.hr |
"Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" osnovan je 1957. g. i nosio je naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja". Godine 1976. djelatnost laboratorija se proširuju, te laboratorij dobiva naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja i biološku obradu otpadnih voda". "Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" izdvaja se 1997.g. i djeluje od tada kao samostalna jedinica u Zavodu za prehrambeno - tehnološko inženjerstvo Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Osim nastavne djelatnosti Laboratorij se bavi znanstveno - istraživačkim radom iz područja tehnologije alkohola, pekarskog i prehrambenog kvasca, jakih alkoholnih pića te tehnologijom kiselog tijesta (starter kulturama za pekarstvo).
Djelatnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Jasna Mrvčić | dr.sc. | izvanredni profesor |
Damir Stanzer | dr.sc. | docent |
Stela Križanović | dipl.ing. | asistent |
Predmeti (preddiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Proizvodnja jakih alkoholnih pića | 3 | ||
Tehnologija alkohola i kvasca | 4 | ||
Predmeti (dodiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Biotehnološki procesi u prehrambenoj industriji | 23002 | - | |
Primjena prehrambenog i pekarskog kvasca u prehrambenoj industriji | 23006 | - | |
Predmeti (diplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Principi biotehnološke proizvodnje hrane | 5 | ||
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca | 3 | ||
Tehnologija alkohola i kvasca | 4 | ||
Predmeti (poslijediplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama | 2 | ||
Predmeti (doktorski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Razvoj i primjena funkcionalnih starter-kultura u pekarstvu | 2 | ||
Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama | 2 | ||