hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca



Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca

Pročelnik

izv.prof.dr.sc. Jasna Mrvčić

Telefon: + 385 1 4605 030
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: jmrvcic@pbf.hr

Lab za tehn. vrenja i kvasca

"Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" osnovan je 1957. g. i nosio je naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja". Godine 1976. djelatnost laboratorija se proširuju, te laboratorij dobiva naziv "Laboratorij za tehnologiju vrenja i biološku obradu otpadnih voda". "Laboratorij za tehnologiju vrenja i kvasca" izdvaja se 1997.g. i djeluje od tada kao samostalna jedinica u Zavodu za prehrambeno - tehnološko inženjerstvo Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Osim nastavne djelatnosti Laboratorij se bavi znanstveno - istraživačkim radom iz područja tehnologije alkohola, pekarskog i prehrambenog kvasca, jakih alkoholnih pića te tehnologijom kiselog tijesta (starter kulturama za pekarstvo).

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Jasna Mrvčić dr.sc. izvanredni profesor
Damir Stanzer dr.sc. docent
Stela Križanović dipl.ing. asistent

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Proizvodnja jakih alkoholnih pića 3
Tehnologija alkohola i kvasca 4

Predmeti (dodiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Biotehnološki procesi u prehrambenoj industriji 23002 -
Primjena prehrambenog i pekarskog kvasca u prehrambenoj industriji 23006 -

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Principi biotehnološke proizvodnje hrane 5
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca 3
Tehnologija alkohola i kvasca 4

Predmeti (poslijediplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama 2

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Razvoj i primjena funkcionalnih starter-kultura u pekarstvu 2
Razvoj procesa u proizvodnji alkohola i biomase mikroorganizama 2