hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda



Laboratorij za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda

Pročelnik

prof.dr.sc. Rajka Božanić

Telefon: + 385 1 4605 018
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: rbozan@pbf.hr

Laboratorij, sada u sastavu Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, osnovan je 1960. i do useljenja u novu zgradu Fakulteta 1962. nije imao svojih prostorija. Predavanja i vježbe VII. stupnja iz kolegija Tehnologije mlijeka i mliječnih proizvoda održavali su od školske godine 1960./61. prof.dr.sc. Ante Petričić i prof.dr.sc. Davor Baković. Vođenje vježbi preuzima 1974. asistentica Ljubica Tratnik, dipl.inž., a predavanja za studente VI.i VII. stupnja studija preuzima 1982. doc.dr.sc. Ljerka Kršev i postaje pročelnica laboratorija. Od 1992.godine, pored vođenja vježbi, predavanja održava doc.dr.sc. Ljubica Tratnik koja je do 2011. pročelnica Laboratorija. Od 2011. pročelnica Laboratorija je prof.dr.sc. Rajka Božanić. Vođenje vježbi 1995. preuzima asistentica Rajka Božanić, dipl.inž., od 2002. znanstvena novakinja Ida Drgalić, dipl.inž., a od 2007. znanstvena novakinja Irena Barukčić, dipl.inž. Od. 2009. u laboratoriju vježbe vodi i znanstvena novakinja dr.sc. Katarina Lisak Jakopović.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Rajka Božanić dr.sc. redoviti profesor
Irena Barukčić dr.sc. viši asistent
Katarina Lisak Jakopović dr.sc. viši asistent
Snježana Šimunić tehnički suradnik

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 22702 10

Predmeti (dodiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Osnove tehnologije namirnica životinjskog podrijetla 21806 -

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda 22702 10
Prehrambene tehnologije namirnica životinjskog podrijetla 8

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Funkcionalni fermentirani mliječni napici 2
Nove spoznaje o mlijeku i tehnologiji nekih mliječnih proizvoda 2