Zakonski propisi o hrani
Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
Zakon o hrani RH i prateći propisi o hrani (higijena i zdravstvena ispravnost, uzorkovanje i metode analize,
deklaracija, ...) Europski Zakon o hrani, EU direktive, usklađivanje hrvatske regulative s propisima u EU. ISO organizacija i standardi za određene skupine namirnica, «Codex Alimentarius» (FAO/WHO). Načela dobre laboratorijske prakse (GLP). Akreditacija laboratorija.
Nastava
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 10 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | |
T | Terenske vježbe |
Literatura
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | Zakon o hrani (2003) NN 117/2003, Zagreb |
2. | http://www.nn.hr |
3. | Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and the Council |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | HRN EN ISO 17025 |
2. | Joint of FAO/WHO Food Standards Programme: Codex Alimentarius |