Laboratorij za tehnologiju i analitiku vina
Pročelnik
izv.prof.dr.sc. Karin Kovačević Ganić
Telefon: | + 385 1 4605 031 |
Telefaks: | + 385 1 4605 072 |
Email: | kkova@pbf.hr |
Osnovna djelatnost Laboratorija za tehnologiju i analitiku vina je edukacija studenata prediplomskih i diplomskih studija u stjecanju znanja i vještina iz područja enologije kroz izvođenje predavanja, vježbi i seminara iz dolje navedenih kolegija.
Znanstveno-istraživačka djelatnost Laboratorija temelji se na istraživanju suvremenih tehnologija u proizvodnji vina uz podršku modernih analitičkih tehnika. Osnovna istraživanja su utjecaj polifenolnih spojeva na senzorska svojstva i kvalitetu vina, određivanje tvari arome vina s naglaskom na primarnu aromu sorti, određivanje antioksidacijskog kapaciteta vina, praćenje utjecaja različitih fizikalno-kemijskih parametara na populaciju kvasca Brettanomyces u vinu. U sklopu svoje djelatnosti Laboratorij pruža uslugu tehnološkog projektiranja vinarija. Kroz suradnju sa proizvođačima vina pruža stručnu pomoć pri rješavanju različitih problema koji se javljaju tijekom proizvodnje vina.
Djelatnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Mara Banović | dr.sc. | redoviti profesor |
Karin Kovačević Ganić | dr.sc. | izvanredni profesor |
Leo Gracin | dr.sc. | docent |
Natka Ćurko | dr.sc. | viši asistent |
Marina Tomašević | mag. ing. | asistent |
Predmeti (preddiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Kemija i tehnologija vina | 39815 | 10 | |
Zakonski propisi o kontroli i kvaliteti hrane | 32440 | 3 | |
Predmeti (diplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Kemija i tehnologija vina | 39815 | 10 | |
Primjenjena instrumentalna analiza | 66800 | 3 | |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 53735, 53744 | 3 | |
Senzorika i analitika vina | 53748; 53294 | 3 | |
Sustavi osiguranja kvalitete | 53283 | 3 | |
Predmeti (doktorski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Čuvanje i rukovanje hranom | 2 | ||
Dostignuća u tehnologiji vina | 2 | ||
Predmeti (poslijediplomski specijalistički)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Zakonski propisi o hrani | 1 | ||