Hrana i turizam
Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
Uloga hrane u turizmu. Standardni, seoski, zdravstveni, eko turizam – osnovne značajke, posebnosti i zahtjevi. Prehrana putnika u avio, brodskom i cestovnom prijevozu. Vrste obrokai njihove značajke. Menu – definicija, vrste, pravila sastavljanja. Gastronomska obilježjai nutritivna vrijednost hrane u turističkoj ponudi. Tradicionlana jela Hrvatske i njihova uloga u promociji turzima. Sustavi za pripremu hrane – planiranje i organizacija prostora, opreme i procesa pripreme hrane. Distribucija hrane. Catering.
Nastava
Oblici provođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 20 | |
seminari | ||
vježbe |
Literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | M.C. Spears, A.G. Vaden: Food Service Organisations, Macmillan Publishing Company, New York, 1985 |
2. | F.Lawson: Principles of Catering Design, London 1987 |
3. | H.Ramaswamy, M. Marcotte: Food Processing, CRC 2004 |
4. | M.N. Riaz, M.M. Chaudry: Halal Food Production, CRC 2004 |
Dopunska literatura
Red. br. |
Naziv |
1. | Znanstveni i stručničlanci vezani uz problematiku. |