hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojevaLaboratorij za procese sušenja i praćenje stabilnosti biološki aktivnih spojeva

Pročelnik

prof.dr.sc. Verica Dragović-Uzelac

Telefon: + 385 1 4605 036/4605 128
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: vdragov@pbf.hr

 

Hrvatska zaklada za znanost objavila rezultate natječaja za financiranje projekata

Hrvatska zaklada za znanost je objavila 19. svibnja 2014. godine rezultate natječaja za financiranje istraživačkih projekata i uspostavnih istraživačkih projekata.

Iz područja biotehničkih znanosti za financiranje su prihvaćena tri istraživačka projekta Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu među kojima je i projekt voditeljice prof. dr. sc. Verice Dragović-Uzelac "Application of innovative technologies for production of plant extracts as ingredients for functional food".

Natječaj je bio raspisan u listopadu 2013, te su svi prijedlozi bili podvrgnuti jednoj domaćoj i dvjema međunarodnim recenzijama. Financiranje prihvaćenog projekta će u naredne četiri godine omogućiti istraživanje, objavljivanje rezultata istraživanja putem znanstvenih radova i publikacija, te organizaciju znanstvenih skupova i radionica o temi projekta.

U provedbi projekta sudjelovat će istraživači četiri Zavoda PBF-a Sveučilišta u Zagrebu: Zavod za prehrambeno tehnološko inženjerstvo, Zavod za procesno inženjerstvo, Zavod za poznavanje i kontrolu sirovina i prehrambenih proizvoda i Zavod za kemiju i biokemiju, te suradnici iz Zavoda za animalnu fiziologiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta i Zavoda za povrćarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Popis projekata koji su prihvaćeni za financiranje dostupni su na stranicama Hrvatske zaklade za znanost (www.hrzz.hr).

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Sandra Pedisić dr.sc. znanstveni suradnik
Zoran Zorić dr.sc. stručni suradnik