hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća



Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća

Pročelnik

prof.dr.sc. Branka Levaj

Telefon: + 385 1 4605 009
Telefaks: + 385 1 4605 072
Email: blevaj@pbf.hr

Pod nazivom Laboratorij za tehnologiju prerađevina voća i povrća osnovan je 1958. godine, tj. nakon uvođenja istoimenog kolegija u sastavu Zavoda za opću tehnologiju živežnih namirnica, u prostorijama preuzetim od prijašnjeg Zavoda za opću kemijsku i prehrambenu tehnologiju Tehničkog fakulteta u Vlaškoj ulici 116.

Statutom od 1971.godine i uvođenjem petogodišnjeg studija, Laboratorij mijenja naziv u Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća, povrća i vinarstvo.

Godine 1998. Laboratorij mijenja naziv u današnji Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Verica Dragović-Uzelac dr.sc. redoviti profesor
Branka Levaj dr.sc. redoviti profesor
Danijela Bursać Kovačević dr.sc. viši asistent
Ivona Elez Garofulić dipl.ing. asistent
Maja Repajić dipl.ing. asistent
Sanja Lončarić mag. ing. viši tehnički suradnik

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Kemija i tehnologija voća i povrća 10
Minimalno procesiranje voća i povrća 3
Osvježavajuća bezalkoholna pića 3
Uvod u prehrambene tehnologije 2
Začinsko i aromatsko bilje 3

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja 4
Kemija i tehnologija voća i povrća 10
Prehrambene tehnologije namirnica biljnog podrijetla 8

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Novi proizvodi od voća i povrća 2

Predmeti (poslijediplomski specijalistički)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Agro-food production systems 5