Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća
Pročelnik
prof.dr.sc. Branka Levaj
Telefon: | + 385 1 4605 009 |
Telefaks: | + 385 1 4605 072 |
Email: | blevaj@pbf.hr |
Pod nazivom Laboratorij za tehnologiju prerađevina voća i povrća osnovan je 1958. godine, tj. nakon uvođenja istoimenog kolegija u sastavu Zavoda za opću tehnologiju živežnih namirnica, u prostorijama preuzetim od prijašnjeg Zavoda za opću kemijsku i prehrambenu tehnologiju Tehničkog fakulteta u Vlaškoj ulici 116.
Statutom od 1971.godine i uvođenjem petogodišnjeg studija, Laboratorij mijenja naziv u Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća, povrća i vinarstvo.
Godine 1998. Laboratorij mijenja naziv u današnji Laboratorij za procese konzerviranja i preradu voća i povrća.
Djelatnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Verica Dragović-Uzelac | dr.sc. | redoviti profesor |
Branka Levaj | dr.sc. | redoviti profesor |
Danijela Bursać Kovačević | dr.sc. | viši asistent |
Ivona Elez Garofulić | dipl.ing. | asistent |
Maja Repajić | dipl.ing. | asistent |
Sanja Lončarić | mag. ing. | viši tehnički suradnik |
Predmeti (preddiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Kemija i tehnologija voća i povrća | 10 | ||
Minimalno procesiranje voća i povrća | 3 | ||
Osvježavajuća bezalkoholna pića | 3 | ||
Uvod u prehrambene tehnologije | 2 | ||
Začinsko i aromatsko bilje | 3 | ||
Predmeti (diplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja | 4 | ||
Kemija i tehnologija voća i povrća | 10 | ||
Prehrambene tehnologije namirnica biljnog podrijetla | 8 | ||
Predmeti (doktorski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Novi proizvodi od voća i povrća | 2 | ||
Predmeti (poslijediplomski specijalistički)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Agro-food production systems | 5 | ||