Sigurnost upakirane hrane
Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
Funkcionalni zahtjevi na ambalažne materijale. Zaštitni lakovi na limenkama u ovisnosti o vrsti hrane. Korozija. Višeslojni i složeni ambalažni materijali. Propusnost na plinove i vodenu paru. Interakcija ambalaža-hrana. Metode pakiranja. Odabir ambalažnog materijala za pojedine proizvode i procesne uvjete. Zakonodavstvo na području pakiranja.
Nastava
Vrste nastave | sati | |
oznaka | naziv | |
P | Predavanja | 15 |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 5 |
T | Terenske vježbe |
Literatura
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | VUJKOVIĆ I., GALIĆ K., VEREŠ M., Ambalaža za pakiranje namirnica, Sveučilišni udžbenik, TECTUS, Zagreb 2007. |
Preporučena literatura
red. broj | Naziv |
1. | STEEL R., (ured.) Understanding and measuring the shelf-life of food, Woodhead Publiching Limited and CRC Press LLC,2004. |