Prehrambena vlakna
Nositelj |
Suradnik |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
ISHODI UČENJA
Nakon završetka kolegija, student/ica će moći:
- Primjenjivati nove spoznaje u području proizvodnje hrane povećane prehrambene vrijednosti
- Samostalno analizirati i objasniti mehanizme djelovanja pojedinih vlakana na hranu i organizam
- Kritički analizirati i vrednovati nove spoznaje i ideje iz područja obogaćivanja hrane prehrambenim vlaknima
- Savjetovati potrošače
- Razvijati nove proizvode i procese
Nastava
Obliciprovođenja nastave: | Sati | |
predavanja | 25 | |
seminari | 10 | |
vježbe | 15 |
Način polaganja ispita: | Pismeno | Usmeno | X |
Literatura
Literatura:
1. D. Kritchevsky, C. Bonfield, (1995): Dietary fiber In Health and Disease, Eagan Press, St.Paul, MN, USA
Internetske stranice s pomoćnim nastavnim materijalima:
1. Zakonski propisi o hrani vezani na prehrambena vlakna; http://www.nn.hr