hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo / Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica



Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica (Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica)

Pročelnik

prof.dr.sc. Duška Ćurić

Telefon: + 385 1 4605 164
Telefaks: + 385 1 4836 083
Email: dcuric@pbf.hr

Lab. za kemiju i tehnologiju zitarica

Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica je osnovan 1960. godine, pod nazivom Laboratorij za tehnologiju proizvodnje i prerade brašna. 1999. godine mijenja naziv u Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica. Do preseljenja fakulteta u vlastitu zgradu nastava je izvođena u Zavodu za kemiju namirnica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Od 1977 godine Laboratorij je u sastavu Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Pročelnik Laboratorija od njegovog osnivanja 1960. godine do odlaska u mirovinu 1977. godine bio je prof. dr Ljubomir Milatović. U periodu od 1977-1991. godine Laboratorij vodi dipl.ing.Mirjana Martinek, znanstveni asistent. Laboratorij od 1991.godine do 1997.godine, nije imao nastavnika, pa je nastava bila povjerena gost-profesorima i to: prof.dr.sc. Žaneti Ugarčić-Hardi sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka i prof.dr.sc. Blaženki Šebečić, sa Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iz Zagreba. Od 1997. godine do danas, pročelnica Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica je prof.dr.sc.Duška Ćurić.

Djelatnici

Ime i prezime djelatnika Titula Funkcija
Duška Ćurić dr.sc. redoviti profesor
Dubravka Novotni dr.sc. docent
Nikolina Čukelj dr.sc. viši asistent
Bojana Voučko dipl.ing. asistent
Ivna Vrana Špoljarić dipl.ing. stručni suradnik
Lidija Drobac ing. tehnički suradnik

Predmeti (preddiplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Ekstruzija u prehrambenoj industriji 39800 3
Kemija i tehnologija žitarica 39790, 53289 10
Osnove prehrambenih tehnologija 32429 (N), 39767 (PT) 5

Predmeti (diplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Prehrambene tehnologije 53682 8
Principi ekološke proizvodnje hrane 53690 3

Predmeti (poslijediplomski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Ekološka proizvodnja i prerada hrane 2
Kemija odabranih sastojaka hrane 2
Trendovi u preradi žitarica 2

Predmeti (doktorski)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Ekološka proizvodnja i prerada hrane 2
Kemija odabranih sastojaka hrane 2
Prehrambena vlakna 2
Prehrambeni aditivi 2
Trendovi u preradi žitarica 2

Predmeti (poslijediplomski specijalistički)

Naziv predmeta Šifra predmeta ECTS
Nove tehnologije u pekarstvu 5
Razvoj pekarskih proizvoda 5