Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica (Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica)
Pročelnik
prof.dr.sc. Duška Ćurić
Telefon: | + 385 1 4605 164 |
Telefaks: | + 385 1 4836 083 |
Email: | dcuric@pbf.hr |
Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica je osnovan 1960. godine, pod nazivom Laboratorij za tehnologiju proizvodnje i prerade brašna. 1999. godine mijenja naziv u Laboratorij za kemiju i tehnologiju žitarica. Do preseljenja fakulteta u vlastitu zgradu nastava je izvođena u Zavodu za kemiju namirnica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu. Od 1977 godine Laboratorij je u sastavu Zavoda za prehrambeno-tehnološko inženjerstvo, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.
Pročelnik Laboratorija od njegovog osnivanja 1960. godine do odlaska u mirovinu 1977. godine bio je prof. dr Ljubomir Milatović. U periodu od 1977-1991. godine Laboratorij vodi dipl.ing.Mirjana Martinek, znanstveni asistent. Laboratorij od 1991.godine do 1997.godine, nije imao nastavnika, pa je nastava bila povjerena gost-profesorima i to: prof.dr.sc. Žaneti Ugarčić-Hardi sa Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka i prof.dr.sc. Blaženki Šebečić, sa Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta iz Zagreba. Od 1997. godine do danas, pročelnica Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica je prof.dr.sc.Duška Ćurić.
Djelatnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Duška Ćurić | dr.sc. | redoviti profesor |
Dubravka Novotni | dr.sc. | docent |
Nikolina Čukelj | dr.sc. | viši asistent |
Bojana Voučko | dipl.ing. | asistent |
Ivna Vrana Špoljarić | dipl.ing. | stručni suradnik |
Lidija Drobac | ing. | tehnički suradnik |
Predmeti (preddiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Ekstruzija u prehrambenoj industriji | 39800 | 3 | |
Kemija i tehnologija žitarica | 39790, 53289 | 10 | |
Osnove prehrambenih tehnologija | 32429 (N), 39767 (PT) | 5 | |
Predmeti (diplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Prehrambene tehnologije | 53682 | 8 | |
Principi ekološke proizvodnje hrane | 53690 | 3 | |
Predmeti (poslijediplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 2 | ||
Kemija odabranih sastojaka hrane | 2 | ||
Trendovi u preradi žitarica | 2 | ||
Predmeti (doktorski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Ekološka proizvodnja i prerada hrane | 2 | ||
Kemija odabranih sastojaka hrane | 2 | ||
Prehrambena vlakna | 2 | ||
Prehrambeni aditivi | 2 | ||
Trendovi u preradi žitarica | 2 | ||
Predmeti (poslijediplomski specijalistički)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Nove tehnologije u pekarstvu | 5 | ||
Razvoj pekarskih proizvoda | 5 | ||