Laboratorij za kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji
Laboratorij je osnovan 1956. godine u sastavu Zavoda za analitiku živežnih namirnica Prehrambeno-tehnološkog odsjeka, Kemijsko-prehrambeno-rudarskog fakulteta. Smješten je u prostorijama Farmaceutskog fakulteta u Domagojevoj ulici sve do 1962. godine kada se seli u novu zgradu Tehnološkog fakulteta u Pierottijevoj 6. Prehrambeno-tehnološki odsjek šk.god. 1961/62. mjenja naziv u Biotehnološki odjel, fakultet postaje Tehnološki fakultet, a Zavod postaje Katedra za kemiju prehrane s analitikom. Reorganizacijom Tehnološkog fakulteta 1979. god nastaje OOUR Prehrambeno-biotehnološki fakultet unutar RO Prehrambeno-biotehnološki institut. Godine 1985. institut se transformira u 2 OOUR-a od kojih je jedan Prehrambeno-biotehnološki fakultet sa Zavodom za poznavanje i kontrolu kvalitete namirnica u sklopu kojeg je i Laboratorij za analitiku namirnica i prehranu koji od tada nosi naziv Laboratorij za kontrolu kvalitete u prehrambenoj industriji.
Djelatnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Nada Vahčić | dr.sc. | redoviti profesor |
Mirjana Hruškar | dr.sc. | izvanredni profesor |
Ksenija Marković | dr.sc. | izvanredni profesor |
Marina Krpan | dr.sc. | docent |
Nikola Major | dr.sc. | asistent |
Renata Petrović | ing. | viši tehnički suradnik |
Valentina Hohnjec | tehnički suradnik |
Vanjski suradnici
Ime i prezime djelatnika | Titula | Funkcija |
---|---|---|
Jelka Pleadin | dr.sc. | znanstveni savjetnik |
Zdenko Šmit | dr.sc. | znanstveni savjetnik |
Predmeti (preddiplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Analitika hrane | 39845 | 4 | |
Analitika prehrambenih proizvoda | 39811 | 5 | |
Senzorske analize hrane | 39775 | 3 | |
Predmeti (diplomski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Senzorske analize hrane | 53734 | 3 | |
Sigurnost hrane | 6 | ||
Sljedivost u prehrambenom lancu | 7 | ||
Suvremene metode u analitici hrane | 53704 | 5 | |
Suvremene metode u kontroli kvalitete hrane | 53287 | 5 | |
Upravljanje kvalitetom hrane | 5 | ||
Predmeti (doktorski)
Naziv predmeta | Šifra predmeta | ECTS | |
---|---|---|---|
Planiranje i analiza eksperimenata | 2 | ||
Senzorske metode u procjeni kakvoće hrane | 2 | ||
Sigurnost hrane | 3 | ||
Sljedivost u prehrambenom lancu | 2 | ||
Upravljanje kvalitetom u prehrambenoj industriji | 2 | ||