dr.sc. Martina Bituh

Lokacija: 4. kat
Kontakt podaci
Telefon: | 4605047 |
Email: | mbituh@pbf.hr |
Predmeti
Suradnik
- › Dodaci prehrani
- › Nova dostignuća u znanosti o prehrani
- › Kemija i biokemija hrane
- › Metode za procjenu kakvoće prehrane
- › Dijetoterapija
- › Osnove dijetoterapije
- › Fitokemikalije u zaštiti zdravlja
- › HPLC Niskomolekulskih spojeva
Životopis
Datum rođenja: 12. siječnja 1980.
Mjesto rođenja: Zagreb
Školovanje | |||
ustanova | tema | godina | |
diplomirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Antioksidativna aktivnost različitih sorata jagoda i odgovarajućih džemova | 2005. |
doktorirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | Povezanost homocisteina, vitamina B skupine i biljega koštane pregranje u osoba s celijakijom na bezglutenskoj prehrani | 2011. |
Zaposlenje | ||
zvanje | ustanova | godina |
asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 2005.-2012. |
viši asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu | 2012.- |
Usavršavanje (tjedan dana i dulje) – ne znanstveni skupovi | ||
ustanova | mjesto | godina |
Faculty of Food Technology, Department of Human Nutrition | Krakow, Poljska | 2007 |
Faculty of Bioscience Engineering, Department of Food Safety and Food Quality | Gent, Belgija | 2008 |
Znanstvena djelatnost:
Radovi indeksirani prema SCI/CC: 7
Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 1
Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 6
Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 11
Priznanja i nagrade
- Dodjela jednokratne potpore Biotehničke zaklade Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta za postignute rezultate u području biotehničkih znanosti s mogućom primjenom u gospodarstvu; 16. listopada 2009.