Francuski jezik struke I (izborni modul)
Nositelj |
ECTS bodovi: |
Studij: |
Opis predmeta
Nastava se temelji na recentnim stručnim i/ili znanstvenim člancima iz određenih područja znanosti relevantih za studije i nastavu preddiplomskih studija pri PBF-u: biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma. Na tim tekstovima utvrđuju se kognitivne sposobnosti, te sposobnosti čitanja pisanja i usmenogizlaganja o pročitanim tekstovima na engleskom stručnom jeziku. Ujedno se proširuje stručni vokabular studenata, te se utvrđuju i jezične i gramatičke strukture. Studenti sami odabiru temu koja ih posebno zanima, te samostalno, prikupljaju materijale iz različitih izvora, biblioteka, knjiga, časopisa i interneta i stvaraju sami svoj corpus za seminarski rad. Svi korišteni materijali moraju biti napisani na izvornom francuskom jeziku. Zatim, pod kontrolom nastavnika, studenti izrađuju svoj seminarski rad, koji mora sadržavati glosar, sažetak i natuknice. Konačno, studenti usmeno izlažu svoj rad ispred auditorija (ostalih studenata i nastavnika), najčešće uz pomoć Power Point tehnologije. Već iz samog opisa modula jasno je vidljiva višestruka korist koju sami studenti dobivaju ovakvim načinom rada koji je usmjeren osamostaljenju studenta u uporabifrancuskog jezikau svrhu njihovestruke i budućeg zvanja.
Nastava
Vrste nastave | Sati | |
oznaka | Naziv | |
P | Predavanja | |
A | Auditorne vježbe | |
L | Laboratorijske vježbe | |
PK | Vježbe u praktikumu | |
S | Seminar | 45 |
T | Terenske vježbe |
Uvjeti za dobivanje potpisa
Redovito pribivanje nastavi i aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu i izradi radnih zadataka, uspješno pisanje i usmeno izlaganje seminarskog rada – kolokvija. |
Način polaganja ispita: | Pismeno | X | Usmeno | X |
Nastavni materijali [18]
Naziv datoteke | Veličina | Ubačeno/mijenjano | |
---|---|---|---|
![]() |
18.04.2013. 12:29 | ||
![]() |
64,50 kB | 18.04.2013. 12:31 | |
![]() |
124,86 kB | 21.05.2014. 12:55 | |
![]() |
20,31 kB | 21.05.2014. 12:56 | |
![]() |
75,53 kB | 21.05.2014. 12:57 | |
![]() |
20,02 kB | 21.05.2014. 12:57 | |
![]() |
128,43 kB | 21.05.2014. 12:59 | |
![]() |
74,30 kB | 21.05.2014. 13:01 | |
![]() |
160,52 kB | 21.05.2014. 13:01 | |
![]() |
210,76 kB | 21.05.2014. 13:02 | |
![]() |
84,98 kB | 21.05.2014. 13:03 | |
![]() |
38,61 kB | 21.05.2014. 13:04 | |
![]() |
24,48 kB | 21.05.2014. 13:05 | |
![]() |
1,64 MB | 21.05.2014. 13:06 | |
![]() |
309,03 kB | 21.05.2014. 13:06 | |
![]() |
101,00 kB | 21.05.2014. 13:07 | |
![]() |
91,11 kB | 21.05.2014. 13:08 | |
![]() |
12,41 kB | 21.05.2014. 14:22 |
Literatura
Obvezna literatura
red. broj | Naziv |
1. | SCIENCE ET VIE – znanstveni časopis (odabrani članci) |
2. | PORTFOLIO – radni materijali iz francuskog jezika struke za biotehnologiju, prehrambenu tehnologiju i nutricionizam |
3. | Internet – recentne stranice relevantne za područje studija |
Preporučena literatura
1. | A.DESSART – J. JODOGNE – J. PAUL: Chimie 1 – CHIMIE GENERALE, De Bouck, Bruxelles 1989. |
2. | R. BAUTRANT, P. BRAMAND, Ph. FAYE, G. THOMASSIER: PHYSIQUE ET CHIMIE – COLLECTION EURIN-GIE, HACHETTE – Lycee, Paris, 1989. |
3. | GUY FONTAINE et ADOLPHE TOMASINO: CHIMIE 2; Nathan 1987. |
4. | J.-P. VANDEN EECKHOUDT et C. NICOLAS: ELEMENTS DE BIOLOGIE GENERALE,EDITIONS DESSAIN, LIEGE , 1987 |
5 | L.COURNOYER et O.GARON: BIOLOGIE, HMH, MONTREAL, 2001 |
6. | CHARLES DESIRE, GUY MARCHAL, YVON BELANGER; BIOLOGIE HUMAINE, Centre Educatif et Culturel Inc. Montreal, 1998. |
7. | DOCTEUR HERVE ROBERT: LA NOUVELLE DIETETIQUE, EDITIONS ARTULEN, 2000. |