hrvatski | english

PBF.hr / Zavodi / Zavod za opće programe / Katedra za strane jezike u struci / Francuski jezik struke I (izborni modul)



Francuski jezik struke I (izborni modul)

ECTS bodovi:
3

Studij:
preddiplomski

Opis predmeta

Nastava se temelji na recentnim stručnim i/ili znanstvenim člancima iz određenih područja znanosti relevantih za studije i nastavu preddiplomskih studija pri PBF-u: biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma. Na tim tekstovima utvrđuju se kognitivne sposobnosti, te sposobnosti čitanja pisanja i usmenogizlaganja o pročitanim tekstovima na engleskom stručnom jeziku. Ujedno se proširuje stručni vokabular studenata, te se utvrđuju i jezične i gramatičke strukture. Studenti sami odabiru temu koja ih posebno zanima, te samostalno, prikupljaju materijale iz različitih izvora, biblioteka, knjiga, časopisa i interneta i stvaraju sami svoj corpus za seminarski rad. Svi korišteni materijali moraju biti napisani na izvornom francuskom jeziku. Zatim, pod kontrolom nastavnika, studenti izrađuju svoj seminarski rad, koji mora sadržavati glosar, sažetak i natuknice. Konačno, studenti usmeno izlažu svoj rad ispred auditorija (ostalih studenata i nastavnika), najčešće uz pomoć Power Point tehnologije. Već iz samog opisa modula jasno je vidljiva višestruka korist koju sami studenti dobivaju ovakvim načinom rada koji je usmjeren osamostaljenju studenta u uporabifrancuskog jezikau svrhu njihovestruke i budućeg zvanja.

Nastava

 

Vrste nastave Sati
oznaka Naziv
P Predavanja  
A Auditorne vježbe  
L Laboratorijske vježbe  
PK Vježbe u praktikumu  
S Seminar 45
T Terenske vježbe  

 

Uvjeti za dobivanje potpisa

 

Redovito pribivanje nastavi i aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu i izradi radnih zadataka, uspješno pisanje i usmeno izlaganje seminarskog rada – kolokvija.

 

 

Način polaganja ispita: Pismeno X   Usmeno X

Nastavni materijali [18]

 

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  
Repozitorij  ISHODI UČENJA [0] 18.04.2013. 12:29
Broj preuzimanja: 376  ISHODI UČENJA 64,50 kB 18.04.2013. 12:31
Broj preuzimanja: 125  RADNI MATERIJALI 124,86 kB 21.05.2014. 12:55
Broj preuzimanja: 125  RADNI MATERIJALI 2 20,31 kB 21.05.2014. 12:56
Broj preuzimanja: 105  RADNI MATERIJALI 3 75,53 kB 21.05.2014. 12:57
Broj preuzimanja: 135  RADNI MATERIJALI 4 20,02 kB 21.05.2014. 12:57
Broj preuzimanja: 109  RADNI MATERIJALI 5 128,43 kB 21.05.2014. 12:59
Broj preuzimanja: 100  RADNI MATERIJALI 6 74,30 kB 21.05.2014. 13:01
Broj preuzimanja: 94  RADNI MATERIJALI 7 160,52 kB 21.05.2014. 13:01
Broj preuzimanja: 98  RADNI MATERIJALI 8 210,76 kB 21.05.2014. 13:02
Broj preuzimanja: 103  RADNI MATERIJALI 9 84,98 kB 21.05.2014. 13:03
Broj preuzimanja: 97  RADNI MATERIJALI 10 38,61 kB 21.05.2014. 13:04
Broj preuzimanja: 119  RADNI MATERIJALI 11 24,48 kB 21.05.2014. 13:05
Broj preuzimanja: 123  RADNI MATERIJALI 12 1,64 MB 21.05.2014. 13:06
Broj preuzimanja: 484  RADNI MATERIJALI 13 309,03 kB 21.05.2014. 13:06
Broj preuzimanja: 109  RADNI MATERIJALI 14 101,00 kB 21.05.2014. 13:07
Broj preuzimanja: 102  RADNI MATERIJALI 15 91,11 kB 21.05.2014. 13:08
Broj preuzimanja: 114  Obavijest studentima koji su u ak.god. 2013./2014. upisali modul:Francuski jezik struke I 12,41 kB 21.05.2014. 14:22

Obavijesti [0]

 

Naziv datoteke Veličina Ubačeno/mijenjano  

Literatura

Obvezna literatura

 

red. broj Naziv
1. SCIENCE ET VIE – znanstveni časopis (odabrani članci)
2. PORTFOLIO – radni materijali iz francuskog jezika struke za biotehnologiju, prehrambenu tehnologiju i nutricionizam
3. Internet – recentne stranice relevantne za područje studija

 

Preporučena literatura

 

1. A.DESSART – J. JODOGNE – J. PAUL: Chimie 1 – CHIMIE GENERALE, De Bouck, Bruxelles 1989.
2. R. BAUTRANT, P. BRAMAND, Ph. FAYE, G. THOMASSIER: PHYSIQUE ET CHIMIE – COLLECTION EURIN-GIE, HACHETTE – Lycee, Paris, 1989.
3. GUY FONTAINE et ADOLPHE TOMASINO: CHIMIE 2; Nathan 1987.
4. J.-P. VANDEN EECKHOUDT et C. NICOLAS: ELEMENTS DE BIOLOGIE GENERALE,EDITIONS DESSAIN, LIEGE , 1987
5 L.COURNOYER et O.GARON: BIOLOGIE, HMH, MONTREAL, 2001
6. CHARLES DESIRE, GUY MARCHAL, YVON BELANGER; BIOLOGIE HUMAINE, Centre Educatif et Culturel Inc. Montreal, 1998.
7. DOCTEUR HERVE ROBERT: LA NOUVELLE DIETETIQUE, EDITIONS ARTULEN, 2000.