dr.sc. Andreja Leboš Pavunc

Lokacija: soba 173, 4. kat
Kontakt podaci
Telefon: | 4605-125 |
Email: | alebos@pbf.hr |
Predmeti
Suradnik
- › Probiotici i starter kulture
- › Biotehnologija 4
- › Tehnologija enzima
- › Tehnologija antibiotika
- › Crijevna mikroflora, prehrana i zdravlje
- › Mikrobna ekologija
Životopis
Datum rođenja: 14. siječanj 1981.
Mjesto rođenja: Zagreb
Školovanje | |||
ustanova | tema | godina | |
diplomirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu | Utjecaj probiotičkih starter kultura Lactobacillus acidophilus M92 i Enterococcus faecium L3 na fermentaciju soka kupusa | 2006. |
doktorirala | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu | Fenotipska i genotipska karakterizacija sojeva bakterija mliječne kiseline u svrhu proizvodnje probiotika i funkcionalnih starter kultura | 2012. |
Zaposlenje | ||
zvanje | ustanova | godina |
znanstveni novak, asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu | 2007. |
viši asistent | Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu | 2012. |
Usavršavanje (tjedan dana i dulje) | ||
ustanova | mjesto | godina |
Corvinus University | Budimpešta, Mađarska | 2007. |
Institut National de la Recherche Agronomique | Jouy en Josas, Francuska | 2009. |
Znanstvena djelatnost:
Radovi indeksirani prema SCI/CC: 13
Radovi indeksirani u sekundarnim publikacijama: 1
Radovi u domaćim i međunarodnim zbornicima: 2
Sudjelovanje na znanstvenim skupovima u zemlji i inozemstvu: 19
Priznanja, nagrade, odličja
- Nagrada za najbolji poster u području Prehrambene biotehnologije na CEFood kongresu održanom u Cavtatu, 15-17. 5.2008. pod naslovom «The use of Lactobacillus plantarum L4 for the production of probiotic drink with cabbage juice».
- Potpora Biotehničke zaklade 2010. godine.