Opis programa
Popis obaveznih i izbornih predmeta i/ili modula s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Preddiplomski studij: Prehrambena tehnologija
Trajanje studija: 3 godine
Naziv: Sveučilišni prvostupnik inženjer prehrambene tehnologije
Godina/ Sem. | Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|---|
1. / I | Uvod u kemiju i kemijsku analizu | 12 | 158 | D. Iveković |
1. / I | Matematika 1 | 5 | 60 | I. Perić |
1. / I | Biologija 1 | 5 | 63 | L. Šver |
1. / I | Fizika 1 | 3 | 45 | D.Horvatić |
1. / I | 1 | 25 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
|
1. / I | Uvod u prehrambene tehnologije | 2 | 20 | B. Levaj |
1. / I | Osnove informatike | 2 | 25 | I. Bauman |
1. / I | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | N. Karković | |
Ukupno | 30 | 426 | ||
1. / II | Organska kemija | 6 | 75 | S. Djakovic |
1. / II | Fizikalna kemija | 6 | 75 | M. Jukić |
1. / II | Matematika 2 | 5 | 60 | I. Perić |
1. / II | Biologija 2 | 5 | 61 | R. Hrašćan |
1. / II | Fizika 2 | 3 | 45 | D.Horvatić |
1. / II | Inženjerstvo 1 | 5 | 50 | I. Bauman |
1. / II | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | N. Karković | |
Ukupno | 30 | 396 | ||
2. / III | Sirovine prehrambene industrije | 3 | 40 | H. Medić |
2. / III | Biostatistika | 5 | 60 | I. Franjić |
2. / III | Biokemija 1 | 5 | 60 | V. Mrša |
2. / III | Mikrobiologija | 6 | 105 | K. Markov |
2. / III | Inženjerstvo 2 | 5 | 60 | D. Ježek |
2. / III | 1 | 25 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
|
2. / III | Tehnologija vode | 4 | 50 | M. Matošić |
2. / III | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | L. Podvalej | |
Ukupno | 29 | 430 | ||
2. / IV | Kemija i biokemija hrane | 6 | 75 | I. Panjkota Krbavčić |
2. / IV | Biokemija 2 | 5 | 52 | R. Teparić |
2. / IV | Inženjerstvo 3 | 5 | 65 | D. Ježek |
2. / IV | Fizikalna svojstva složenih sustava - hrane | 5 | 60 | Z. Herceg |
2. / IV | Instrumentalna analiza | 6 | 73 | D. Iveković |
2. /IV | Mikrobiologija namirnica | 5 | 63 | J. Frece |
2. /IV | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | L. Podvalej | |
Ukupno | 32 | 418 | ||
3. / V | Prehrambeno-procesno inženjerstvo 1 | 8 | 105 | Z. Herceg |
3. / V | Osnove prehrambenih tehnologija | 5 | 58 | D. Ćurić |
3. / V | Procesi konzerviranja hrane | 5 | 60 | Z. Herceg |
3. / V | Analitika prehrambenih proizvoda | 5 | 65 | N. Vahčić |
3. / V | Mjerenje i upravljanje procesima u prehrambenoj industriji | 3 | 45 | J. Gajdoš Kljusurić |
3. / V | Biotehnologija u zaštiti okoliša | 4 | 52 | T. Landeka Dragičević |
Ukupno | 30 | 385 | ||
3. / VI | Praksa i završni rad | 10 | 150 | |
3. / VI | Moduli struke, izborni A | 10 | ||
3. / VI | Izborni moduli, skupina B | 10 | ||
Ukupno | 30 |
Izborni moduli skupina A:
Naziv modula | ECTS | Satnica | Nositelj |
Kemija i tehnologija žitarica | 10 | 120 | D.Ćurić |
Kemija i tehnologija mesa i ribe | 10 | 120 | H. Medić |
Kemija i tehnologija voća i povrća | 10 | 123 | B. Levaj |
Kemija i tehnologija ulja i masti | 10 | 120 | D. Škevin |
Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 10 | 125 | D. Komes |
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 10 | 120 | R. Božanić |
Kemija i tehnologija vina | 10 | 125 | M. Banović |
Izborni moduli skupina B*:
Naziv modula | ECTS | Satnica | Nositelj |
Biotransformacije | 3 | 45 | I. Radojčić Redovniković |
Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 | T. Landeka Dragičević |
Osvježavajuća bezalkoholna pića | 3 | 35 | B. Levaj |
Znanost i tehnologija peradi i jaja | 3 | 38 | H. Medić |
Ekstruzija u prehrambenoj industriji | 3 | 35 | D. Ćurić |
Tehnologija prahova | 3 | 30 | I. Bauman |
Minimalno procesiranje voća i povrća | 3 | 35 | B. Levaj |
Kemija i tehnologija uživala | 3 | 35 | D. Komes |
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete proizvoda | 3 | 35 | D. Škevin |
Sladila | 3 | 30 | D. Komes |
Začinsko i aromatsko bilje | 3 | 35 | V. Dragović Uzelac |
Engleski jezik u struci III | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik |
Njemački jezik u struci III | 3 | 30 | D. Nješ |
Francuski jezik u struci I | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik |
Proizvodnja jakih alkoholnih pića | 3 | 38 | J. Mrvčić |
Društvo i ekologija | 2 | 25 | K. Korenčić Kampl |
Odabrana poglavlja zelene kemije | 2 | 25 | M. Jukić |
HPLC Niskomolekulskih spojeva | 3 | 30 | Ivana Radojčić Redovniković |
* Kao izborni modul skupine B student može upisati bilo koji obavezni modul drugih studija, bilo koji izborni modul A ili neki od modula s gornje liste