Opis programa
Popis obaveznih i izbornih predmeta i/ili modula s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Preddiplomski studij: Nutricionizam
Trajanje studija: 3 godine
Naziv: Prvostupnik nutricionizma
Godina/ Sem. | Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|---|
1. / I | Uvod u kemiju i kemijsku analizu | 10 | 119 | D. Iveković |
1. / I | Matematika | 6 | 50 | I. Perić |
1. / I | Biologija 1 | 4 | 50 | L. Šver |
1. / I | Fizika | 3 | 45 | D. Horvatić |
1. / I | Osnove informatike | 2 | 25 | I. Bauman |
1. / I | Sirovine prehrambene industrije | 4 | 40 | H. Medić |
1. / I | 1 | 25 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
|
1. / I | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | N. Karković | |
Ukupno | 30 | 384 | ||
1. / II | Organska kemija | 5 | 58 | V. Kovač |
1. / II | Fizikalna kemija | 5 | 57 | M. Jukić |
1. / II | Biostatistika | 5 | 40 | A. Vukelić |
1. / II | Biologija 2 | 4 | 49 | R. Hrašćan |
1. / II | Odabrana poglavlja iz funkcijske anatomije čovjeka | 8 | 78 | Z. Petanjek |
1. / II | Uvod u profesiju nutricionista | 3 | 25 | I. Colić Barić |
1. / II | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | N. Karković | |
Ukupno | 30 | 337 | ||
2. / III | Osnove prehrambenih tehnologija | 5 | 58 | D. Ćurić |
2. / III | Biokemija 1 | 5 | 60 | V. Mrša |
2. / III | Mikrobiologija | 5 | 70 | K. Markov |
2. / III | Znanost o prehrani I | 5 | 60 | Z. Šatalić |
2. / III | Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu | 4 | 50 | J. Gajdoš Kljusurić |
2. / III | Zakonski propisi u kontroli i kvaliteti hrane | 3 | 35 | M. Banović |
2. / III | 1 | 25 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
|
2. / III | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | L. Podvalej | |
Ukupno | 28 | 388 | ||
2. / IV | Kemija i biokemija hrane | 5 | 60 | I. Panjkota Krbavčić |
2. / IV | Biokemija 2 | 6 | 65 | R. Teparić |
2. / IV | Osnove fiziologije čovjeka | 5 | 85 | D. Đikić |
2. / IV | Mikrobiologija namirnica | 5 | 63 | J. Frece |
2. / IV | Znanost o prehrani II | 6 | 80 | I. Rumbak |
2. / IV | Instrumentalne analize | 5 | 61 | L. Barišić |
2. / IV | Tjelesna i zdravstvena kultura | 30 | L. Podvalej | |
Ukupno | 32 | 444 | ||
3. / V | Imunologija za nutricioniste | 3 | 30 | L. Šver |
3. / V | Osnove dijetoterapije | 6 | 75 | I. Panjkota Krbavčić |
3. / V | Procesi pripreme hrane | 8 | 97 | S. Rimac Brnčić |
3. / V | Analitika hrane | 4 | 55 | N. Vahčić |
3. / V | Senzorske analize hrane | 3 | 35 | N. Vahčić |
3. / V | Osnove toksikologije | 3 | 35 | I. Kmetić |
3. / V | Sociologija i psihologija prehrane | 3 | 36 | J. Lažnjak |
Ukupno | 30 | 363 | ||
3. / VI | Praksa i završni rad | 10 | 150 | |
3. / VI | Moduli struke, izborni A | 15 | ||
3. / VI | Izborni moduli, skupina B | 5 | ||
Ukupno | 30 |
Izborni moduli skupine A:
Naziv modula | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Prehrana žene kroz životnu dob | 3 | 25 | I. Panjkota Krbavčić |
Prehrana osoba starije dobi | 3 | 25 | I. Colić Barić |
Prehrana sportaša i vojaka | 4 | 50 | Z. Šatalić |
Pretilost i pothranjenost | 4 | 50 | I. Panjkota Krbavčić |
Enteralna i parenteralna prehrana | 3 | 36 | Ž. Krznarić |
Nova dostignuća u znanosti o prehrani | 2 | 25 | I. Panjkota Krbavčić |
Nova hrana | 5 | 60 | S. Rimac Brnčić |
Trajnost upakiranih proizvoda | 3 | 30 | K. Galić |
Probiotici i starter kulture | 3 | 39 | J. Šušković |
Osnove dijabetološke dijetoterapije | 6 | 72 | D. Rahelić |
Fitokemikalije u zaštiti zdravlja | 3 | 30 | I. Colić Barić |
Izborni moduli skupine B*:
Naziv modula | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Biotransformacije | 3 | 45 | I. Radojčić Redovniković |
Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 | T. Landeka Dragičević |
Osvježavajuća bezalkoholna pića | 3 | 35 | B. Levaj |
Znanost o tehnologiji peradi i jaja | 3 | 38 | H. Medić |
Ekstruzija u prehrambenoj industriji | 3 | 35 | D. Čurić |
Tehnologija prahova | 3 | 30 | I. Bauman |
Minimalno procesiranje voća i povrća | 3 | 35 | B. Levaj |
Kemija i tehnologija uživala | 3 | 35 | D. Komes |
Procesi prerade maslina i kontrola kvalitete | 3 | 35 | D. Škevin |
Sladila | 3 | 30 | D. Komes |
Začinsko i aromatsko bilje | 3 | 35 | V. Dragović Uzelac |
Engleski jezik struke | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik |
Njemački jezik | 3 | 30 | D. Nješ |
Francuski jezik | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik |
Proizvodnja jakih alkoholnih pića | 3 | 38 | J. Mrvčić |
Društvo i ekologija | 2 | 25 | K. Korenčić Kampl |
Odabrana poglavlja zelene kemije | 2 | 25 | M. Jukić |
HPLC Niskomolekulskih spojeva | 3 | 30 | Ivana Radojčić Redovniković |
* Kao izborni modul skupine B, student može upisati bilo koji obavezni modul drugih studija bilo koji izborni modul A ili neki od modula iz gore navedene tablice.