Opis programa
Popis obaveznih i izbornih predmeta i/ili modula s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Diplomski studij: Prehrambeno inženjerstvo
Trajanje studija: 2 godine
Akademski naziv: Magistar inženjer prehrambenog inženjerstva
Godina/ Sem. | Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|---|
1. / I | Higijena i sanitacija | 3 | 32 | T. Petrak |
Sustavi osiguranja kvalitete | 3 | 35 | M. Banović | |
Principi biotehnološke proizvodnje hrane | 5 | 60 | J. Mrvčić | |
Prehrambeno procesno inženjerstvo 2 | 5 | 65 | Z. Herceg | |
Pakiranje hrane | 4 | 40 | K. Galić | |
Izborni moduli, skupina A1 | 10 | |||
Ukupno | 30 | |||
1. / II | Tehnološko projektiranje | 5 | 60 | S. Neđeral |
Vođenje procesa prehrambene industrije | 4 | 45 | B. Tripalo | |
Suvremene metode u kontroli kvalitete hrane | 5 | 60 | N. Vahčić | |
Izborni moduli, skupina A2 | 10 | |||
Izborni moduli, skupina B2 | 6 | |||
Ukupno | 30 | |||
2. / III | Nova hrana | 5 | 60 | V. Lelas |
Toksikologija hrane | 3 | 35 | I. Kmetič | |
Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva | 3 | 35 | B. Šimić | |
Izborni moduli, skupina B1 | 9 | |||
Magisterij | 10 | |||
Ukupno | 30 | |||
2. / IV | Menedžment | 5 | 60 | J. Prester |
Izborni moduli, skupina B2 | 5 | |||
Magisterij | 20 | |||
Ukupno | 30 |
Izborni moduli skupine A1:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Kemija i tehnologija žitarica | 10 | 120 | D. Ćurić |
Kemija i tehnologija mesa i ribe | 10 | 120 | H. Medić |
Kemija i tehnologija voća i povrća | 10 | 123 | B. Levaj |
Izborni moduli skupine A2:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Kemija i tehnologija ulja i masti | 10 | 120 | D. Škevin |
Kemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda | 10 | 125 | D. Komes |
Kemija i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda | 10 | 120 | Lj. Tratnik |
Kemija i tehnologija, vina | 10 | 125 | M. Banović |
Izborni moduli skupine B1*:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Modeliranje i kemometrija u prehrambenom inženjerstvu | 3 | 40 | J. Gajdoš Kljusurić |
Zelena kemija | 3 | 35 | M. Jukić |
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca | 3 | 40 | V. Stehlik Tomas |
Programiranje u bioinformatici | 2 | 25 | D. Hranueli |
Priprava kiralnih spojeva katalizirana lipazama | 3 | 39 | S. Djaković |
Peptidni mimetici i pseudopeptidi | 3 | 39 | L. Barišić |
Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 | T. Landeka Dragičević |
Osnove biorganometalne kemije | 3 | 35 | L. Barišić |
Izborni moduli skupine B2*:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Probiotici i starter kulture | 3 | 39 | J. Šušković |
Robotika u prehrambenoj industriji | 3 | 40 | M. Čurlin |
Senzorika i analitika vina | 3 | 35 | K. Kovačević Ganić |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 3 | 40 | L. Gracin |
Modificirane masti i ulja | 3 | 35 | D. Škevin |
Trajnost upakiranih proizvoda | 3 | 30 | K. Galić |
Korozija i zaštita materijala | 2 | 20 | K. Berković |
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina | 3 | 35 | S. Neđeral |
Primjenjena kemometrika | 3 | 33 | Z. Grabarić |
Mikrobiološke i kemijsko-fizikalne metode nadzora procesa proizvodnje piva | 3 | 40 | S. Beluhan |
Bioanorganska kemija elemenata | 3 | 30 | Z. Grabarić |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 5 | 60 | M. Brnčić |
Strani jezik | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
* U izborne module skupine B ulaze svi obavezni moduli sa svih predloženih studija, izborni moduli iz skupine A i gore predloženi moduli skupine B.