Opis programa
Popis obaveznih i izbornih predmeta i/ili modula s brojem sati aktivne nastave potrebnih za njihovu izvedbu i brojem ECTS bodova.
Diplomski studij: Nutricionizam
Trajanje studija: 2 godine
Naziv: Magistar nutricionizma
Godina/ Sem. | Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|---|
1. / I | Prehrambena epidemiologija | 4 | 50 | S. Cvijetić Avdagić |
Potrošač, hrana i prehrana | 5 | 65 | I. Colić Barić | |
Toksikologija hrane | 6 | 75 | B. Šimić | |
Metode za procjenu kakvoće prehrane | 5 | 65 | I. Colić Barić | |
Izborni moduli, skupina A1 | 15 | |||
Ukupno | 30 | |||
1. / II | Dijetoterapija | 7 | 87 | Ž. Krznarić |
Toksikološki aspekti pripreme hrane | 3 | 35 | I. Kmetič | |
Prehrambene tehnologije | 8 | 90 | D. Ćurić | |
Metodika znanstvenog rada i zaštita intelektualnog vlasništva | 2 | 25 | I. Kmetič | |
Izborni moduli* | 10 | |||
Ukupno | 30 | |||
2. / III | Edukacija i komunikacijske vještine u nutricionizmu | 5 | 60 | I. Colić Barić |
Hrana, prehrana i zdravlje | 5 | 40 | M. Serafini | |
Menedžment | 5 | 60 | J. Prester | |
Izborni moduli, skupina A1 | 5 | |||
Magisterij | 10 | |||
Ukupno | 30 | |||
2. / IV | Izborni moduli* | 10 | ||
Magisterij | 20 | |||
Ukupno | 30 |
*Najmanje 5 ECTS iz izbonih modula skupine A2
Izborni moduli skupine A1:
Naziv modula | ECTS | Godišnja satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Međudjelovanje esencijalnih i toksičnih elemenata | 2 | 25 | M. Piasek |
Probiotici i starter kulture | 3 | 39 | J. Šušković |
Tradicionalni načini prehrane | 4 | 50 | I. Colić Barić |
Dodaci prehrani | 3 | 38 | I. Panjkota Krbavčić |
Prehrambeni aditivi | 3 | 35 | D. Škevin |
Primijenjena analiza podataka | 3 | 40 | A. Vukelić |
Osnove mjernih metoda u znanosti o prehrani | 3 | 40 | J. Gajdoš Kljusurić |
Nutrigenomika | 4 | 50 | D. Hranueli |
Izborni moduli skupine A2:
Naziv modula | ECTS | Godišnja satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Biološki aktivne komponente u hrani i mehanizmi djelovanja | 4 | 46 | V. Dragović Uzelac |
Biokemijska funkcija vitamina i iona u hrani i prehrani | 5 | 45 | V. Mrša |
Prehrana žene kroz životnu dob | 3 | 35 | I. Panjkota Krbavčić |
Prehrana osoba starije dobi | 3 | 35 | I. Colić Barić |
Crijevna mikroflora, prehrana i zdravlje | 4 | 49 | J. Šušković |
Nova hrana | 5 | 60 | V. Lelas |
Trajnost upakiranih proizvoda | 2 | 20 | K. Galić |
Izborni moduli skupine B1*:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Modeliranje i kemometrija u prehrambenom inženjerstvu | 3 | 40 | J. Gajdoš Kljusurić |
Zelena kemija | 3 | 35 | M. Jukić |
Proizvodnja i primjena pekarskog i prehrambenog kvasca | 3 | 40 | V. Stehlik Tomas |
Programiranje u bioinformatici | 2 | 25 | D. Hranueli |
Priprava kiralnih spojeva katalizirana lipazama | 3 | 39 | S. Djaković |
Peptidni mimetici i pseudopeptidi | 3 | 39 | L. Barišić |
Biološka razgradnja organskih spojeva | 3 | 35 | T. Landeka Dragičević |
Osnove biorganometalne kemije | 3 | 35 | L. Barišić |
Izborni moduli skupine B2*:
Modul | ECTS | Satnica | Nositelj |
---|---|---|---|
Probiotici i starter kulture | 3 | 39 | J. Šušković |
Robotika u prehrambenoj industriji | 3 | 40 | M. Čurlin |
Senzorika i analitika vina | 3 | 35 | K. Kovačević Ganić |
Proizvodnja predikatnih, specijalnih i pjenušavih vina | 3 | 40 | L. Gracin |
Modificirane masti i ulja | 3 | 35 | D. Škevin |
Trajnost upakiranih proizvoda | 3 | 30 | K. Galić |
Korozija i zaštita materijala | 2 | 20 | K. Berković |
Dostignuća u proizvodnji, preradi i primjeni lecitina | 3 | 35 | S. Neđeral |
Primjenjena kemometrika | 3 | 33 | Z. Grabarić |
Mikrobiološke i kemijsko-fizikalne metode nadzora procesa proizvodnje piva | 3 | 40 | S. Beluhan |
Bioanorganska kemija elemenata | 3 | 30 | Z. Grabarić |
Ultrazvuk u prehrambenom inženjerstvu | 5 | 60 | M. Brnčić |
Strani jezik | 3 | 30 | A. Šupih-Kvaternik D. Njerš |
* U izborne module skupine B ulaze svi obavezni moduli sa svih predloženih studija, izborni moduli skupine A i gore predloženi moduli skupine B.